Летовање Тунис

4СЕ Турист

Летовања која се памте!

4СЕ Турист у сарадњи са 4СЕ д.о.о. својим клијентима омогућава сигуран и квалитетан смештај у Тунису. Проведите ваш одмор на најбољи моги начин!. Посетите неку од наших пословница и одаберите идеалан аранжман за себе, своју породицу, пријатеље.

Република Тунис има изузетан положај у северној Африци: север и североисток ове арапске државе окружује око 1300 километара обале на Средоземном мору, док се на западу границ̌и с Алз̌иром, а на југоистоку с Либијом. Око 40 одсто јужне и југозападне територије земље покрива пустиња Сахара, док је остатак од 60 одсто површине земље веома плодан и погодан за пољопривреду. Планински венац, који представља део источног Атласа, дијагонално пресеца земљу и оштро дели пустињску од медитеранске климе. Главни град се такође зове Тунис, као и оближње језеро и велики залив у којем је престоница смештена. Тунис има преко 10 милиона становника. Туниз̌ани говоре арапски књижевни језик, тунижански арапски, али се добро служе и француским, енглеским, немац̌ким, италијанским и руским језиком.

Некада мало рибарско место, још у XIX веку постаје омиљено летовалис̌те многих познатих уметника, попут Гистава Флобера, Оскара Вајлда, Андреа З̌ида. Налази се у заливу Хамамет, на југу полуострва Кап Бон, најплоднијег и најзеленијег дела Туниса. Изграђен је на остацима римског града Пупута, где су пронађени остаци водовода, резервоара за воду, јавних купатила, стамбених четврти. Под арапском влашћу добија назив Хаммамет (место за купање). Старо градско језгро чини медина из XV века, изграђена на стенама уз обалу мора. Унутар изузетно очуваних зидина налази се лавиринт поплочаних уличица и уских пролаза, а у њему куцће мештана и бројне продавнице и галерије. Јужно од центра града је чувена Вила Себастиан из двадесетих година XX века, данас Међународни културни центар са занимљивим културним програмом

Traditional,Door,In,Street,Of,Hammamet,,Tunisia


  ДаНе


   ДаНе


    ДаНе

    Иди на врх
    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap