Алања

Турска летовање

Летовање Турска - Алања

Турска је трансконтинентална држава, територијално се налази својим већим делом у југозападном делу Азије (97%) и мањим делом на Балканском полуострву југоисточне Европе (3%). Граничи се са 8 суседних држава и излази на обале четири мора: Егејско, Средоземно, Црно и Мраморно. Географски Турска је подељена на 7 регија које се знатно разликују по развијености и климатским условима. Унутрашњост Анадолије красе степе и висоравни, као и планински врхови који сежу преко 3900 м н/в, ту се налази и необична настамбина Кападокија која је у историји имала важну улогу у развоју хришћанства. У долинама великих река и на обалама Средоземног мора узгајају се бројне пољопривредне културе, нарочито се издвајају плантаже агрума и коштуњавог воћа. Егејском обалом Турске преовладавају пејзажи прекривени чемпресима, плантаже винове лозе и маслињаци. Турска је иначе друга по производњи маслина у свету, те је турско маслиново уљо једно од најпродаванијих у свету. Главни град државе Турска је Анкара, док је најважнији привредни и културни центар град Истанбул – једини светски град који лежи на два континента.

Ископине из доба неолита и очувани делови легендарних тројанских зидова су трагови ране историје на овом простору. Хетитско краљевство трајало је пет векова, потом су власт преузели Фригијци чије су царство срушили Кимерејци. Потом је територију заузело персијско краљевство, затим Александар Велики. Византијско царство сменила је Отоманска империја која је владала 624 године и на врхунцу своје моћи заузимала је површину од 11 955 000 км2. Турска је данас парламентарна република, заузима површину од 780 580 км2 и у њој данас живи 79, 5 милиона становника. Осим увек атрактивног града на Босфору – Истанбула, туристе из европе највише привлаче модерни хотелски комплекси дуж обале Егеја и Средоземља. Сликовити пејзажи смарагдних и тиркизних увала, километри пешчаних плажа, медитеранска клима и традиционална кухиња доприносе сталном порасту броја туриста.

Нама најближа област за летовање у Турској је Егејска обала у коју спадају летовалишта Кушадаси, Бодрум, Мармарис са заливом Ичмелер и новом регијом Турунч која је међу туристима све популарнија. Град Фетије се налази на месту где се срећу Егејско и Средоземно море. Осим Егејске обале нуди бројне луксузне ризорте за летовање у Турској на обалама Средоземног мора, нама најближа летовалишта су Кемер, Анталија сопуларнијом плажом Лара, Белек, Сиде и Алања. Агенција је обезбедила за дестинацију Турска летовање 2018 чартер летове до аеродрома Бодрум (Бодрум-Милас), Даламан и Анталија. Приморска места за летовање у Турској представљају рај за породице са децом из разлога што су у понуди хотели са богатим садржајима за анимацију деце, аква паркови, бројни ресторани, барови као и стручни тим аниматора који води рачуна о целодневној забави, како одраслих, тако и деце. Турска летовалишта су препознатљива по услузи ALL INCLUSIVE/ULTRA ALL INCLUSIVE чији се концепти разликују од хотела до хотела. Основу ALL INCLUSIVE/ULTRA ALL INCLUSIVEА концепта представљају три главна оброка, ужине у току дана, домаћа пића, док у луксузним хотелима поједини концепти укључују коришћење wellness & spa центра, аква парка, а ла карт ресторана, конзумирање увозних и премиум пића.

Аранжмани у понуди
Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap