Летовање Грчка

Аспровалта

Аспровалта се налази на око 80 километара источно од Солуна, на путу за Кавалу. Припада општини Светог Ђорђа (Стримоникос залив) и области Солуна, а од Ставроса је удаљена само 8 километара. Обала Егејског мора која припада овом модерном туристичком градићу је годинама награђивана плавом заставом Европске уније за чистоћу плаже. Савршено сређена плажа и услуга у самом граду, забава и смештај у изабраним вилама по повољним фирст минуте и ласт минуте ценама, као и културне манифестације које организују мештани, привлаче и оне најпробирљивије. Аспровалта је идеално место за породице са децом и оне који желе миран одмор. У центру пажње свих родитеља и деце је играоница у центру места која најмлађима нуди одличну забаву, а родитељима мирно поподне уз кафу у оближњим кафићима.

Место је потпуно туристички валоризовано, са комплетном инфраструктуром потребном једном путнику. У Аспровалти ћете пронаћи бројне ресторане, таверне, кафиће, минимаркете, киоске брзе хране, лежаљке и сунцобране на пешчаној плажи дугој око 1км уз коју се пружа лепо уређено шеталиште са дрворедом.

Аспровалта је одличан избор и за оне мало захтевније путнике који од свог одмора не очекују само купање и уживање у природи. Историја места досеже далеко у прошлост што је оставило трага кроз бројне културно-историјске споменике који се могу видети и посетити у овом месту. За почетну станицу упознавања Аспровалте и околине је свакако археолошки музеј Амфилополиса, затим бројна историјска налазишта, као и црква Светог Ђорђа у којој ћете пронаћи икону овог свеца донету у цркву још у 16. веку. Непосредна близина Стагире, која се налази на само 24км удаљености, свакако употпуњује ову причу. Стагира је позната као родно место античког филозофа Аристотела, настала још у 655 години пре нове ере, а данас је фактички музеј на отвореном и место где се можете дивити чудима Аристотела у Аристотеловом парку.

Аранжмани у понуди

Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap