Летовање Грчка

Олимпска ривијера

Olimpska regija, odnosno Pijerija, nalazi se u severoistočnom delu kontinentalnog dela Grčke, južno od Soluna, sa centrom u prelepom gradu Katerini. Region je sa zapada oivičen Pijerijskim planinama i legendarnim Olimpom, dok sa istočne strane obalu Olimpske regije zapljuskuju vode Egejskog mora. 
Jedno od najpopularnijih letovališta među našim turistima, smeštena je u podnožju planine Olimp, odakle se pruža fenomenalan pogled preko velikog dela Grčke. Glavne odlike Olimpskog regiona su izuzetno uredne peščane plaže koje se nalaze duž obale od 70 km, kristalno čisto more, živopisni pejzaži i brojni istorijski i arheološki lokaliteti. Naročito je popularna destinacija kod porodica sa decom. Apartmani u Olimpskoj regiji spremno čekaju na vaš dolazak i ove godine. Pripremili smo veliki izbor najudobnijih smeštaja u mnogobrojnim hotelima različitih kategorija čiju ponudu možete pogledati na našem sajtu.

Umerena i blaga klima Olimpske regije, mala količina padavina i veliki broj sunčanih dana tokom godine garancija su pravog odmora. Najviše temperature zabeležene su tokom letnjih meseci i kreću se od 23 °C do 34 °C, a najniže preko zime, između decembra i februara, od 3 °C do 19 °C. Proleće i jesen su uglavnom u znaku ljubitelja planinarenja, dok je zima rezervisana za uživanje u sportovima na snegu. Takođe, svakog leta na Olimpskoj rivijeri obeležavaju se veliki državni praznici, održavaju razne folklorne i kulturne manifestacije, koncerti, predstave i dečije priredbe.

Аранжмани у понуди
Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap