Саримсакли

Турска летовање

Летовање Турска - Саримсакли

Саримсакли је популарно летовалиште на обали Егејског мора у Турској. Припрада дистрикту Ајвалик (град на западу Турске, одмах наспрам грчког острва Лезбос). Саримсакли је удаљен од Београда око 1100км, пут је лак и добро повезан аутопутевима преко Бугарске.

Сам град лежи на обронцима планине Шејтан софраси, што у преводу значи ђавоља трпеза, међутим природне лепоте и околина овог места су све само не ђавољег карактера. Шта више, природа је Саримсаклију подарила зеленило и чист ваздух, плантаже маслина и винових лоза, обронке планина прекривене боровим шумама. Посебна карактеристика Саримсаклија је чињеница да је влажност ваздуха у овом месту невероватних 0,5 те је због тога добио статус ваздушне бање, идеалне за лечење бронхијалних проблема, астме и свих дисајних обољења.

Саримсакли је познат од давнина као мало рибарско насеље, а на мапи туризма успешно опстаје већ око 15 година уназад. Главна лепота овог летовалишта је у плажи дугој око 7км прекривеној ситним беличастим песком. Уз саму плажу се протеже шеталиште са прелепим погледом на море и залазак сунца, а то је уједно и место где ћете пронаћи велики број таверни, продавница, разних забавних активности.

Саримсакли је изнад свега веома повољна дестинација, што је наравно још један кључни моменат због кога је баш ово летовалиште све чешће избор многих наших путника. Бројни хотелски капацитети на одличним локацијама, квалитетна услуга турских хотелијера и атрактивни фирст минуте попусти и ласт минуте понуде издвајају Саримсакли у целокупној понуди турске обале.

Предност Саримсаклија је и та што је ово медитерански градић смештен у богатој и интересантној регији. За све путнике који трагају за занимљивим излетима издвајају се посета острву Лезбос, граду Измир, затим одлазак до једног од најлепших видиковаца на Шејтановој трпези, посета фабрици сребра Пергамон и још много тога.

Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap