Далека дестинације

4СЕ Турист

Сафари у Танзанији и одмор на Занзибару

КИЛИМАНЖАРО, САФАРИ У НАЦИОНАЛНОМ ПАРКУ: ЈЕЗЕРО МАЊАРА ЗА КОЈИ ЈЕ ХЕМИНГВЕЈ РЕКАО ДА ЈЕ НАЈЛЕПШЕ ШТО ЈЕ ВИДЕО У АФРИЦИ, САФАРИ У НАЈЗНАЧАЈНИЈЕМ НАЦИОНАЛНОМ ПАРКУ АФРИКЕ У СЕРЕНГЕТИЈУ, КАО И У НГОРОНГОРО-У КОЈИ ЈЕ ПОЗНАТ И КАО ОСМО ЧУДО СВЕТА.. И НА КРАЈУ ОДМОР НА ЗАНЗИБАРУ У ХОТЕЛУ 5* НА БАЗИ УСЛУГЕ „СВЕ УКЉУЧЕНО„…

 

Основне информације о Занзибару:

Главни град: Занзибар / Званични језик: кисњахили и енглески / Валута: танзанијски шилинг / Религија : ислам 

Временска зона: ГМТ+3 / Струја:220 – 240 В АЦ, 50 Хз / Позивни број: +255

Клима: Занзибар има тропску климу са просечним дневним температурама од око 27 ° Ц лети и око 24 ° Ц  зими. Од јула до октобра су најпријатнији месеци јер су дани суви уз ниске влажности и температуре око 25 ° Ц. Од новембра до марта је такође веома лепо време у години, само је мало топлије. Кишна сезона је између априла и маја када већина хотела на Занзибару не ради. Температура воде у Индијском океану током целе године је пријатна око 27° Ц .

Валута и плаћања: Домаћа валута је Танзанијски Шилинг али амерички долар је широко прихваћен. Кредитне картице су прихваћене у већини хотела, али не и у многим продавницама и свакако не на локалним пијацама. Будите спремни да платите доплату од 5 – 10% ако плаћате кредитном картицом.

Вода: Никако не треба пити воду из чесме нити пића са ледом. 

Здравствена заштита:  Вакцинација није обавезна (осим за путнике који долазе са заражених подручја). Препоручује се на пут само понети средства против комараца (могу се понети и маларам таблете уколико путници желе да имају додатну сигурност). Препоручује се понети капу или шешир за сунце и креме за сунчање са високим фактором.

Савети: Занзибар је муслиманска земља, треба поштовати њихове обичаје (ван хотела се облачити тако да што више тела буде покривено). Током роњења немојте скупљати шкољке, јер тиме уништавате коралне гребене.

 

 

14 дана / 11 ноћења - индивидуални полазак. Пакет цена на упит

1. дан – БЕОГРАД – РИМ – АДИС АБЕБА

Полазак путника на аеродром „Никола Тесла“ у 16:00 сати. Полетање за Рим у 18:05 (лет ЈУ 534). Оброк у авиону. Слетање у Рим у 19:40. Полетање за Адис Абебу у 23:45 сати (лет ЕТ 703).

2. дан – АДИС АБЕБА – КИЛИМАНЏАРО – ЈЕЗЕРО МАЊАРА

Слетање у Адис Абебу у 07:15. Полетање за Килиманџаро у 10:20 (лет ЕТ 815). Слетање у 12:55 сати. По слетању пролажење свих аеродромских и пасошких формалности (виза за Танзанију се обезбеђује на лицу места и износи 50 УСД). Дочек од наших партнера са освежавајућим пешкирима и шампањцем, као и поклонима (сафари капа, сафари сувенири…). Возач који је уједно и водич вас вози до малог али једног од најлепших националних парква, до националног Мањара за који је Ернест Хемингвеј рекао да је ‘’најлепше што је видео у Африци’’ а који је уједно био и омиљени парк Јосипа Броза Тита. Долазак у лоџ. Ручак. Време за одмор. Поподне одлазак на сафари кроз парк који је познат по веома богатом станишту птица (више од 400 врста птица…хиљаде фламингоса, као и пеликани, роде… ) као и других животиња. Посебно је познат по лавовима који се пењу на дрвеће а лепоту парка употпуњују минерално језеро и раседна долина (Рифт Валлуе). Повратак у лоџ. Вечера. Ноћење.

3.дан – ЈЕЗЕРО МАЊАРА – НАЦИОНАЛНИ ПАРК СЕРЕНГЕТИ

Доручак.

Полазак ка једном од најзначајнијих националних паркова Танзаније, Серенгети, који је под заштитом УНЕСЦО-а и кога посети сваке године око 90.000 туриста. Овај национални парк припада великом екосистему Серенгети и један је од најстаријих на свету. Површина парка је 14.763 км² травнатих равница, савана, шумовитих предела уз реке и жбуновитих предела. Национални парк се налази у северном делу Танзаније на граници са Кенијом, где се наставља у заштићену област Масаи Мара и има највећу концентрацију дивљих животиња. На путу ка националном парку који траје око 3 сата обилази се чувени кланац Олдуваи који је познат под називом “колевка живота” из разлога што су ту пронађени фосилни остаци живих бића за које се верује да су стари око 2 миллиона година. Пауза се прави и за ручак (пикник). Наставак путовања. Долазак у лоџ. Вечера (сет мени). Ноћење.

4. дан – НАЦИОНАЛНИ ПАРК СЕРЕНГЕТИ

Доручак. Овог дана предвиђен је одлазак на преподневни и поподневни сафари. У Серенгетију живи веома разноврстан и богат животињски свет, а најкарактеристичније животиње које су обележје парка су слон, носорог, буфало, лав и леопард. Свакако се могу видети и други ретки примерци животиња. Ручак и вечера у лоџу. Ноћење.

5. дан  – НГОРОНГОРО

После доручка, одлазак до Нгоронгоро заштићеног подручја. Целодневни сафари. У току сафарија ручак (пикник). Повратак у лоџ. Вечера. Ноћење.
Нгоронгоро, је познат и као осмо чудо света, Нгоронгоро кратер је спектакуларан микро систем источне Африке, који има скоро све врсте дивљих животиња. Нгоронгоро кратер је дуг 16км и са зидовима високим 610 м, ово је највећи нетакнут кратер на свету. Дом за више од 25.000 великих сисара. Нгорнгоро, заштићено подручје је у власништву Масаиа, у овом делу Тазаније Масаи у својим традиционалним ношњама су део парка као и огромна популација дивљих животиња.


6. дан – НГОРОНГОРО – АРУША – СТОУН ТАУН – ПАЈЕ

После доручка, вожња до Аруше. Ручак у Аруши. Трансфер до аеродрома. Полетање за Занзибар у 13:15 сати. Слетање у Стоун Таун 14:35 сати. Трансфер до хотела. Смештај. Ноћење.

7. – 12. дан – ПАЈЕ

Боравак у хотелу на бази услуге „све укључено„ према правилима хотела. Уживање у хотелским садржајима. Могућност организовања факултативних излета у хотелу. Ноћења.

13. дан – ПАЈЕ – СТОУН ТАУН – АДИС АБЕБА

Доручак. Трансфер до аеродрома. Полетање за Адис Абебу у 15:45 (лет ЕТ 814). Оброци у авиону. Слетање у 19:50 сати. Полетање за Франкфурт у 23:50 (лет ЕТ 706). Оброци у авиону.

14. дан – ФРАНКФУРТ – БЕОГРАД
Слетање у Франкфурт у 05:10 сати. Полетање за Београд у 10:35 (лет ЈУ 331). Слетање у 12:25 сати.

Превоз авионом на наведеним релацијама укључујући и локални лет Аруша – Занзибар, смештај у двокреветним стандард собама у лоџевима 4* током класик сафари програма и у хотелу 5* на Занзибару (локалне категоризације) у стандард собама , услуга пуног пансиона на сафарију и ’’све укључено’’ у хотелу на Занзибару, сва разгледања и трансфери према програму, све улазнице и посете наведених објеката у програму путовања, локални водич/возач током сафарија, трошкови организовања путовања.

боравишна такса на Занзибару која се плаћа у хотел 1 Усд по ноћи по особи, међународно здравствено осигурање и осигурање од губитка или крађе пртљага, и осигурање од отказа путовања, трошкови визирања пасоша (плаћа се на граници 50 УСД), као и бакшиш за локалне водиче и возаче…

Туристичка агенција 4СЕ Турист наступа као посредник. Организатор путовања Рубицон Травел Д.О.О., Лиценца ОТП 132 /2020, категорија А20 од 01.02.2020. Примењују се Општи услови путовања организатора путовања Рубицон Травел Д.О.О.


  ДаНе

  СЕРЕНА ЛОДГЕ ЈЕЗЕРО МАЊАРА

  Хотел се налази високо на ивици теракота одрона са панорамским погледом на светлуцаве алкалне воде Мањара језера. Лоџ нуди јединствену мешавину сафарија, мира и тишине, дивљине и орнитолошког богатства. У традиционалном афричком стилу, иза рецепције се налази централна трпезарија, бар и тераса, испод које је базен. Лоџ има 67 соба, базен са изванредним погледом на језеро Мањара. Нуди велики број активности, као што су дневни излети до Велике раседне долине и Националног парка, шетајући сафари, планински бициклизам, кану сафари, планинарење, шетње кроз природу и традиционалне плесне представе у вечерњим сатима. Лоџ је омиљена дестинација младих авантуриста и оних који желе да искусе сафари, који се разликује од уобичајеног и у ком су посетиоци у блиском контакту са природом и дивљим животињама. Собе имају балкон или веранду, купатило са тушем, фен, кревет са мрежом против комараца, сеф, WiFi

  НГОРОНГОРО СОПА ЛОЏ

  Лоџ се налази на Лемала брду, на највишем, источном ободу кратера Нгорнгоро, светској баштини, у вулканској висоравни северне Танзаније. Отворен је 1992.године, може да прими 190 гостију у 92 апартмана, са тепихом, централним грејањем, мини баром, спаваћом собом са два кревета и довољним простором за трећи додатни, купатилом, феном… Лоџ има и телефон, сателитску ТВ, филмове о дивљим животињама. Снабдевање водом је из оближњих извора, али гостима се не саветује да пију воду са славине. Деца свих узраста су добродошла, бебиситерке на захтев. Продавница нуди широк асортиман производа, поклони, одећа, разгледнице, лични реквизити и средства за хигијену. Базен се налази на самој ивици кратера, у ком се можете купати током целе године, опустити и уживати у заласку сунца.

  НЕПТУНЕ ПВАНИ БИЧ РЕСОРТ & СПА (или било који други хотел на Занзибару)

  5/5

  Ово је идеалан избор хотела ако тражите да буде „посебан“ до најфинијих детаља. 150 делуџе и 4 мастер суите,
  све собе имају поглед на Индијски океан. Овај луксузни хотел/ризорт је студиозно стварао стил бирајући најбоље
  дизајнере који су пренели традиционални занзибарски стил тако да испуњава врхунске међународне стандарде.
  Смештен североисточно, на једној од најбољих плажа Кињенгња обале и 45 км од аеродрома И Стоне Тоњн-а. Поседује 3 ресторана и 3 бара, 2 велика базена. Дневни забавни програм уз анимацијски тим укључује Њатер теретану, вежбе истезања, афричке плесне лекције, одбојка на песку, ватерполо,Боа игра, свахилиј лекције, Виллаге Њалк, стони тенис, пикадо….Присутни су и скоро сви спортови на води и опрема које
  можете уговорити у спортском центру у оквиру хотела. Спа центар хотела је један од најпознатијих на Занзибару. Стандард собе су велике око 55 м² свака има терасу с погледом на врт и делимичним погледом на море.Садржаји собе: балкон, поглед на море, поглед на врт , телефон, сателитски канали,флат-сцреен ТВ, сеф, клима-уређај, радни сто, мрежица за комарце, туш, фен за косу, тоалет, купатило, мини-бар, електрични чајник, дворишни намештај.Бесплатан ЊиФи је доступан у свим собама.

  СЕРЕНГЕТИ СОПА ЛОЏ

  Налази се на обронцима брда Ниарборо, са величанственим погледом на таласасте равнице националног парка. Лоџ има 69 стандардних соба, које имају веранду са 2 столице и сточићем, купатилом, мини баром. Има и базен.

  Иди на врх
  Share via
  Copy link
  Powered by Social Snap