Планинска авантура

кружна тура

САРАЈЕВО – МОСТАР – ПОЧИТЕЉ - ВИШЕГРАД

ПРОГРАМ У ПРИПРЕМИ

Четири дана аутобусом. Полазак 2021.

Сарајево је главни град Федерације Босне и Херцеговине и седиште Сарајевског кантона, које према проценама има 430,000 становника. Кроз град протиче река Миљацка, а у непосредној близини града је и извориште реке Босне, са популарним излетиштем Врелом Босне. Око града су олимпијске планине: Јахорина, Бјелашница, Игман, Трескавица и Требевић, који су посебно током зимских месеци омиљена излетишта Сарајлија и туриста из целога света.
Мостар је град смештен на обалама риеке Неретве усред Херцеговине у Босни и Херцеговини. У Мостару се налази управно седиште истоимене јединице локалне самоуправе и Херцеговачко-неретванског кантона. По броју становника ово је највеће насељено мјесто у Херцеговини. Познат је по чувеном Старом мосту, изграђеном у 16. виеку, који је срушен током рата 1993. због тактичких разлога, да би након рата био изграђен поново.
У Вишеграду, на ушћу Белог Рзава у моћну Дрину, уз чувену ћуприју Мехмед паше Соколовића, брзином светлости расте камени Андрићград прослављеног редитеља Емира Кустурице: изградња првих осам целина у највећем мултиетничком пројекту „на овим просторима“ је при крају, град нашег јединог нобеловца добио је Андрићев институт, најлепше позориште у региону, „триплекс“ биоскоп, Градску кућу, улазну византијску кулу, студентски дом, шеталиште је већ „начичкано“ књижарама, галеријама, ту су трговински цетар и ресторани…

ЦЕНА АРАНЖМАНА ПО ОСОБИ ИЗНОСИ 10.500 динара

Доплата за 1/1 – 3.000 динара (на упит, изјашњавање приликом пријављивања)

 1. ДАН: БЕОГРАД – …

Полазак из Београда у 23:00 часа са договореног места. Путовање до Сарајева са успутним паузама ради одмора и обављања граничних формалности …

 1. ДАН: … – САРАЈЕВО – МОСТАР

… Долазак у Сарајево у јутарњим сатима. После краћег одмора полазак у пратњи водича на разгледање града. Обилазак историјског центра босанске престонице и Башчаршије. Пешачко разгледање  које прати прича о постанку града, његовом развоју, културама које су постојале на овим просторима и религијама које су се испреплитале. Затим следи разгледање Старе православне цркве, Морића хана, Бегове џамије и Гази-Хусрев беговог вакуфа, места са којег је Гаврило Принцип извршио атентат на аустријског престолонаследника Фердинанда, Латинске ћуприје, Католичке катедрале. Након обиласка слободно време за кафицу из филџана, шетњу и индивидуалне активности. Препоручујемо Вам да пробате прави сарајевски ћевап и оригиналне сарајевске пите.

У 14 сати наставак путовања за Мостар. Током пута краће задржавање у Јабланици и обилазак спомен парка посвећеног Битки за рањенике. По доласку у Мостар, у касним поподневним часовима, смештај у хотел у старом граду. Слободно вече. Ноћење.

 1. ДАН: МОСТАР – БЛАГАЈ – ПОЧИТЕЉ – СЛАП КРАВИЦА – МОСТАР

Доручак. У 09 сати полазак у обилазак Мостара у пратњи водича:  Стар мост , Кујунџилук, Криве ћуприје. У 10:30 полазак на факултативни излет до Благаја, на реци Буни, а потом и до средњовековног отоманског града Почитеља. На овом меесту је босански Краљ Твртко изградио тврђаву 1383. године, коју је Османско царство освојило 1471., где су се задржали све до 1878. године, што се види из многобројних споменика из османског периода. Након Почитеља следи одлазак на водопад Кравице који се налази на реци Требижат код Љубушког. Повратак у Мостар. Слободно вече. Ноћење.

 1. ДАН: МОСТАР – ВИШЕГРАД – БЕОГРАД

Доручак. У 08:00 полазак према Београду. Путовање поред Невесиња и Гацка, затим новим тунелом испод  превоја Чемерно и клисуром Дрине до Вишеграда. У Вишеграду обилазак Андрићграда и наставак путовања за Београд, преко Мокре горе, Ужица и Чачка, са успутним паузама ради одмора. Долазак у Београд око 22:00. Крај програма.

–               Превоз према програму аутобусом туристичке категорије,

–               Смештај према програму, у Мостару у хотелу Емен (https://www.motel-emen.com/) или сличн, у дво и трокреветним собама, на бази два ноћења са доручком (самопослуживање).

–               Боравишну таксу,

–               Обиласке и разгледања према програму,

–               Услуге водуча у Сарајеву и Мостару,

–               Услуге лиценцираног водича током читавог путовања и

–               Трошкове организације аранжмана.

–               Путно здравствено осигурање, према ценовнику осигуравајуће компаније,

–               Доплата за вечеру у хотелу у Мостару – 14€ по особи, за две вечере (без пића),

–               Улазнице за локалитете који се обилазе и где је потребно да се плати улазница.

–               Факултативни излет Благај-Почитељ-Слап Кравица, цена 15€ по особи. Минимум за реализацију је 20 путника.

–               Личне и остале непоменуте трошкове.

Агенција задржава право промене редоследа извођења излета и посета, у зависности од околности на лицу места.

За путовање у БиХ није потребан пасош. Довољна је само важећа лична карта

Аранжман је рађен на бази минимум 30 путника

У сличају мањег броја пријављених, организатор задржава право отказа аранжмана најкасније пет дана пре поласка на пут, или корекције цене за одговарајући износ.

Важе општи услови путовања организаора, агенције 4СЕ Турист, лиценца ОТП 414 /2020 од 24.02.2020.год.

 • МОГУЋНОСТ ПЛАЋАЊА НА РАТЕ.

  • 500 дин. приликом пријављивања, а остатак најкасније до 10 дана пре поласка.
  • 500 дин. приликом пријављивања, а остатак на две једнаке месечне рате чековима грађана
  • 500 дин. приликом пријављивања, а остатак на две једнаке месечне рате путем административне забране

                     (за пунике који су запослени у фирмама са којима 4СЕ Турист има закључен уговор)


  ДаНе

  Иди на врх
  Share via
  Copy link
  Powered by Social Snap