Фетије

Турска летовање

Летовање Турска - Фетије

Фетије, популарно летовалиште, налази се јужно од Мамариса у предивној боровој шуми са излазом на једну од најлепших плажа Турске – Олудениз. Аеродром Даламан је удаљен 60 км, док је аеродром у Бодруму удаљен око 220 км.

Изнад града Фетије се налазе рушевине које су остале иза витезова са Родоса. У античко доба град се звао Темлесос. Град Фетије краси велика марина, живописни базари, куће грађене у етно стилу и планински пејзаж у позадини.

Налази се на месту где се срећу Егејско и Средоземно море, те је градић познат по изузетно пријатној клими и ружи ветрова те се за ову регију осим дуге купалишне сезоне везује и параглајдинг. Ово је једно од најпознатијих параглајдинг дестинација у Европи.  Ноћни живот пружа бројне могућности за забаву, од орјенталних до модерно уређених барова. Оно што Фетије издваја од других приморских места јесте дуга пешчана плажа, Национални парк Плава Лагуна – Олудениз.

Олудениз је званично најлепша плажа Медитерана, окружена падинама планинског венца и шумом четинара. Дуга је око 3 км, а завршава се спрудом који је одваја од отвореног мора. Олудениз је од центра града Фетије удаљен 12 км, до града се може стићи локалним долмушима. На плажама гости могу уживати у разним спортовима на води.

Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap