Кемер

Турска летовање

Летовање Турска - Кемер

Кемер се налази на средоземној обали Турске, од аеродрома Анталија је удаљен 40 км. Представља једну од најзеленијих регија и најатрактивнијих када је у питању летовање у Турској. Одликује га изузетно пријатна клима као и планински венац Таурус који се уздиже иза самог града Кемера и који граду даје посебан утисак. Највиши врх Тахтали се може обићи захваљујући гондоли која води до врха. Са једне стране се пружа поглед на полудивљу планину Таурус која зна бити под снежним покривачем чак и августу месецу, док се са друге стране налазе најлепша летовалишта Анталијске регије.

Некада је Кемер био мало рибарско место, данас предсатвља светски познато летовалиште са бројним хотелима и ризортима. Кемер регија се простире на скоро 40км шљунковите обале и састоји се из више мањих насеља-залива којима се прилази са главног пута. Први и најближи аеродрому јесте залив Белдиби, затим Гојнук, након тога Кемер центар, затим Кириш, Чамјува и последња, најудаљенија тачка је залив Текирова која је препознатљива по најлуксузнијим хотелима од којих издвајамо хотеле Риксос Премиум Текирова и Марти Мyра. Свако место је одлично повезано са самим градом долмушима – линијским таксијем (комбијима) који циркулишу од раног јутра до дубоко у ноћ. Долмуши представљају најјефтинији начин превоза свуда у Турској.

Плаже Кемера познате су по плавој заставици која је знак чисте воде. Шљунковите плаже са тиркизном бојом мора и залеђе богато боровим шумама никога неће оставити равнодушним. Због непосредне близине Таурус планине, клима у Кемеру је изузетно пријатна. Поред разних спортова на води, гости могу уживати у роњењу, бродским туристичким турама или отићи на џип сафари.

За летовање у Кемеру туристичка агенција припремила је богату понуду хотела за путовања авионом. Из богате понуде хотела издвајамо хотел Онкел који има одличну цену и хотел Марти Мyра који је саграђен у боровој шуми са разноврсним садржајима за породице са децом. Обезбедите хотелски смештај на време и искористите фирст минуте понуде за путовање авионом.

Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap