Кушадаси

Турска летовање

Летовање Турска - Кушадаси

Кушадаси, некада мало рибарско место, прерасло је у један од главних туристичких центара на егејској обали Турске. Од Измира, једног од највећих турских универзитетских градова, Кушадаси је удаљен 90 км, док је аеродром Бодрум удаљен око 150 км.

Назив града потиче од малог острва названог „острво птица“ са којим је повезан уским насипом. Многи народи су обележили историју Кушадасија – Грци, Персијанци, Римљани, Византијци, о чему сведоче многи археолошки налази у околини града. Древна тврђава из XВ века налази се поред градске плаже и представља симбол града Кушадаси. Дух отоманског царства можете осетити на сваком кораку – шетајући улицама поплочаним калдрмом, ценкајући се у некој од продавница и уживајући у специјалитетима турске кухиње.

Кушадаси краси седам предивних плажа, национални парк, многобројни ресторани, турски барови до којих лако можете доћи малим аутобусима-долмушима. Сам центар града је динамичан, пун различитих места за изласке док се ван града налази велики број хотела и плажа у мирном окружењу.

На којој год плажи да се нађете можете уживати у кристално чистој води и спортовима на води. Најпопуларнија је Ladies Beach, која се налази у близини центра, дуга пешчана плажа на којој се налазе бројни ресторани, барови и ноћни клубови. Немојте пропустити да дочекате залазак сунца на овој плажи. Downtown Beach налази се у центру Кушадасија, увек се можете склонити са плаже и уживати у шопингу. Long Beach је од Кушадасија удаљена око 6 км, дугачка је 20 км, на њој се налази аква парк. Поред наведених свакако вреди посетити Love Beach, Кустур плажу, Diamond/Gold Beach, Silver Sand Beach, Paradise Beach, Тусан… и плаже у оквиру националног парка. Национални парк има најчистију воду у Кушадасију, вода је идеална за роњење, борова шума пружа потребну халадовину, а бројне увале и заливи, мир и тишину.

Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap