Мармарис

Турска летовање

Летовање Турска - Мармарис

Мармарис се налази на егејској обали Турске, од аеродрома Бодрум је удаљен 140 км, док је од аеродрома Даламан на 90 км удаљености. Овај живописни градић окружен је плантажама лимуна и боровом шумом која се у ненасељеним деловима спушта до саме обале.

Судећи по историчару Херодоту, тврђава у Мармарису датира још из 3000 год. п.н.е. Није сасвим сигурно када је Мармарис основан, али је у VI веку био познат као град Пхyскос и сматрао се делом Карије. Током бурне историје оно што је остало аутентично је Отоманска тврђава из XIV века, која је сада музеј и туристичка атракција. Данас је Мармарис једна од највећих марина позната по својој репутацији као најбоља и најсигурнија на источном Медитерану.

Дуж главног шеталишта Мармариса пролази се поред плаже са једне стране, док се на другој страни се налазе хотели, ресторани и барови. У Мармарису се преплићу модерна атмосфера са укусом, мирисом и звуком оријента. Ноћни живот је нешто по чему је центар Мармариса препознатљив. Бар стрит, је препун дискотека, клубова и кафића који раде до 5 часова. Посебна атракција су турске вечери, на којима можете осетити традиционални дух Турске.
Ичмелер је градић који је повезан са Мармарисом, представља популарно туристичко место у великој лепој ували. Место је идеално за породично летовање, изоловано од буке и галаме, а опет не предалеко од главних градских дешавања града Мармариса.

Обала Мармариса има прелепе плаже. Дуж плажа налазе се хотели, ресторани и барови који имају комплетну понуду хране и пића. Углавном су пешчане са деловима на којима има и шљунка. У центру града налази се Фолк плажа, коју посећује и локално становништво. Узунyали плажа, позната као Long beach је пешчана плажа дугачка око 10 км, која спаја Мармаис са Ичмелером. На свим плажама можете уживати у спортовима на води.

Иди на врх
Share via
Copy link
Powered by Social Snap